TOBA architecten en ingenieurs
Print E-mail
[a]   [reset]   [A]

stage voor een (deel-)studieproject naar stedelijke verdichting op WO niveau

In ons bureau wordt er veel tijd besteed aan studie(s). Dit gebeurt in de vorm van studieprojecten en prijsvragen. Naast het werken aan prijsvragen zijn we momenteel met een studieproject bezig voor binnenstedelijke verdichting. Wij verwachten twee jaar bezig te zijn met dit studieproject en kunnen hier hulp gebruiken in de vorm van ambitieuze en enthousiaste TU-bouwkunde studenten met als afstudeerrichting architectuur, stedenbouw of volkshuisvesting (architecture, urbanism en real estate & housing).

Het studieproject zal worden opgestart in het derde kwartaal van 2009. De start zal vooral bestaan uit het maken van analyses van bestaande (en oude) situaties, literatuurstudies, maken van deelonderzoeken en het maken van computermodellen en / of maquettes van de onderzoekslocatie. Uiteraard komen er bij het analyseren en onderzoeken van de onderzoekslocatie diverse ontwerpuitgangspunten aan het licht, deze zal je verzamelen en presenteren. Op basis van alle analyses, deelstudies en ontwerpuitgangspunten zal er voor de onderzoekslocatie een ontwerp worden gemaakt op basis van een verder uit te werken probleemstelling. Kernwoorden in de probleemstelling zullen zijn: mobiliteit, woonvormen van de toekomst en duurzaamheid.

Gezien de uitgangspunten van het studieproject verwachten wij van jou een creatieve, onderzoekende en analytische instelling.

Begeleiding

In je eerste periode zullen we nauw samenwerken om jouw doelstelling van het studieproject te bespreken. Daarna zal er wekelijks overleg zijn met de stage-begeleider om de voortgang te bespreken. In de uitwerking van jouw doelstellingen is voldoende ruimte voor overleg, discussie en eigen inbreng.

Jouw profiel

  • Je volgt momenteel een (passende) bouwkundige opleiding op HBO (met WO denkniveau) of WO niveau in je laatste of voorlaatste studiejaar;

  • Je bent minimaal 6 maanden, minimaal 32 uur per week beschikbaar;

  • Je beschikt over voldoende ervaring met  "AutoCad" (ervaring met Sketchup en Adobe programma's is een pré);

  • Je bent verantwoordelijk en zelfstandig en hebt hierbij een kritisch kijk op je eigen werk en dat van je collega's;

  • Je hebt een goede beheersing van de nederlandse en engelse taal;

  • Je hebt een eigen visie op architectuur en stedenbouw;

  • Tot slot ben je ambitieus en beschik je vooral over een positieve en enthousiaste instelling.

Wij bieden jou

  • Een zeer  interessante en uitdagende stageplek;

  • Een plezierige moderne werkomgeving met enthousiaste collega’s;

  • Onkosten / reisvergoeding afgestemd op jouw opleiding en ervaring.

Naast de taken die je verricht maak je na afloop van je stage een verslag zodat wij ook op de hoogte zijn van jouw ervaringen. Is de stage wederzijds goed bevallen dan behoort een aanstelling in ons team tot de mogelijkheden.

Interesse?

Nieuwsgierig en wil je deel uitmaken van dit onderzoeksproject reageer dan via onderstaand formulier. Noem bij motivatie je opleiding en werkervaring (stage, weekend- of vakantiebaan). Geef ook hier aan waarom je juist bij TOBA stage wilt lopen.

Voeg tot slot een uitgebreid curriculum vitae toe en voorbeelden van "eigen werk" die relevant zijn voor de stage. Op korte termijn zullen we reageren op je sollicitatie en je eventueel uitnodigen voor een gesprek.

Of neem contact op met:
Martijn Tromp (tel. 0172-631750 of 0172-631763)

persoonlijke gegevens

 
Naam * :
Roepnaam * :
Adres * :
Postcode/Woonplaats * :
Telefoon :
E-Mail * :
Geboortedatum :
 

curriculum vitae

 
Uw CV bijvoegen
(Word of PDF formaat)
:
     
Motivatie * :
     
* ) Verplichte velden  
laatste nieuws
 

1 maart 2012
SamenBouwen in Bodegraven CPO project

U heeft vast wel eens gedacht: zou ik niet mijn eigen woning kunnen bouwen? TOBA architecten & ingenieurs biedt u de SamBo-mZou u willen weten wat de mogelijkheden zijn om in een groep, samen, uw eigen woning te bouwen op Weideveld in Bodegraven?
lees meer...