TOBA architecten en ingenieurs
Print E-mail
[a]   [reset]   [A]

  • De oude luiken van het pakhuis zijn nu ramen.
  • Het oude kaaspakhuis is in de loop van tijd helemaal ingebouwd, alleen de eerste en tweede verdieping zijn vanuit de binnenplaats te zien.
  • De oude luiken van het pakhuis zijn nu ramen.
  • Het interieur van de studio met de vele luiken/ramen.
  • Het interieur van de bovenste van de twee studio´s met een nieuw hollandsspant.
  • Als aanvulling op het daglicht zijn dakramen aangebracht.

2 Studios in monumentaal kaaspakhuis te Purmerend

In het centrum van Purmerend staat dit monumentaal kaaspakhuis wat in de loop van jaren helemaal is ingebouwd, alleen nog de eerste en tweede verdieping zijn vanuit de binnenplaats te zien. Het pakhuis is zorgvuldig gestript zodat alle originele onderdelen behouden konden worden. Daar waar originele onderdelen niet meer voldeden aan constructie - eisen zijn deze door nieuwe passende onderdelen vervangen. De raamindeling, welke zo typerend is voor een pakhuis, is gehandhaafd en geeft de woningen van binnenuit een uniek zicht op hun omgeving. Naast de twee verdiepingen met een woonbestemming heeft de begane grond ook een nieuwe bestemming gekregen. Hier staan nu de fietsen en het afval van een aangrezende herbestemmingsproject.
Fase : Gerealiseerd
Lokatie : Kolkstraat, Purmerend
Opgeleverd : 2005
Opdrachtgever : Bartels
Aannemer : Witkamp Bouwgroep

laatste nieuws
 

1 maart 2012
SamenBouwen in Bodegraven CPO project

U heeft vast wel eens gedacht: zou ik niet mijn eigen woning kunnen bouwen? TOBA architecten & ingenieurs biedt u de SamBo-mZou u willen weten wat de mogelijkheden zijn om in een groep, samen, uw eigen woning te bouwen op Weideveld in Bodegraven?
lees meer...