TOBA architecten en ingenieurs
Print E-mail
[a]   [reset]   [A]

  • gevelaanzicht weerwal te Purmerend na verbouwing
  • gevelaanzicht weerwal te Purmerend na verbouwing
  • gevelaanzicht weerwal te Purmerend na verbouwing
  • monumentale trap gevel na verbouwing en monumentale poort (welke nu de deur naar het magazijn van de winkel is)
  • entree tot woongebouw in het opgetopte pand
  • nieuwe entree tot nieuwe winkel van ca. 850mē
  • uitzicht naar balkon vanuit de keuken aan de voorzijde
  • algemene ruimte
  • Voorgevel, links gerestaureerd, midden opgetopt en rechts gerenoveerd.
  • detail van raam
  • Voorgevel
  • Middelse pand in steigers
  • Achteraanzicht van middelste pand

Renovatie rijksmonument naar woningen te Purmerend

Na het vertrek van de drukkerij Rijser uit de 3 monumentale panden naar het industrieterrein kwamen de panden vrij voor herbestemming (wonen boven winkels). De begane grond, voorheen de drukkerij, werd een grote winkel en de eerste verdieping, voorheen kantoor en opslag, werd een woongebouw. Het woongebouw bevat 4 luxe stadwoningen elk met een ruim dakterras of groot balkon. De woningen hebben elk nog een tweede verdieping waar zich de slaapkamers bevinden. Omdat de objecten herbestemd werden, betekende dit dat de verbouwing als nieuwbouw werd aangemerkt. Gevolg hiervan is dat de monumentale panden aan de hedendaagse eisen moesten voldoen. Om het monumentale gevelbeeld en de monumentale constructie te bewaren, zijn specifieke oplossingen gezocht zoals achterzet ramen achter monumentaal enkel glas, zwevende dekvloeren op originelen planken vloeren, een gebalanceerd ventilatie systeem ter voorkoming van storende ventilatierooster in de gevel. Daar waar de nieuwe vliesgevel als verbinden element zich tussen de panden bevind is op de begane grond de entree van de winkel en de verdieping de centrale overloop waar zich de luxe stadswoningen aan ontsluiten. Door de staldeuren in het middelste pand kan men via een luxe hal en trap de centrale overloop op de eerste verdieping bereiken. Voor het middelste pand is tevens gekozen om de bestaande kap te slopen en deze te vervangen door een nieuwe verdieping met daarop een nieuwe kap. Door deze optopping komt het pand beter overeen met de monumentale volumes links en recht.
Fase : Gerealiseerd
Lokatie : Weerwal 5, Purmerend
Opgeleverd : 2007
Opdrachtgever : Themas beheer B.V.
Aannemer : Bouwbedrijf Winkelaar B.V.
Bouwsom : € 1.290.000,-

laatste nieuws
 

1 maart 2012
SamenBouwen in Bodegraven CPO project

U heeft vast wel eens gedacht: zou ik niet mijn eigen woning kunnen bouwen? TOBA architecten & ingenieurs biedt u de SamBo-mZou u willen weten wat de mogelijkheden zijn om in een groep, samen, uw eigen woning te bouwen op Weideveld in Bodegraven?
lees meer...