TOBA architecten en ingenieurs
Print E-mail
[a]   [reset]   [A]

  • vrijstaande wonigen aan de Plasweg te Waddinxveen
  • hoekaccent aan de Toernooiweg te Waddinxveen
  • achtertuinen aan het water
  • bijzondere woonvorm in het midden van het plangebied
  • verkaveling 't Suyt Waddinxveen
  • verkaveling 't Suyt Waddinxveen in vogelvlucht
  • fragment Plasweg
  • fragment wonen aan het water
  • fragment woonstraat

't Suyt Waddinxveen, locatie Plasweg

Helderheid en symmetrie
De ontwerpen van TOBA kenmerken zich door helderheid en symmetrie waarin het dakvlak is mee ontworpen als vijfde gevel. Bestaande boerderijen en schuren met een glad dakvlak en een terugliggende voorgevel zijn een inspiratie geweest voor de ontwerpen. Door de langgerekte plattegronden kan de tuin naast de woning goed benut worden om beschut te genieten van het ‘landelijke’ buitenleven. Een terras is als veranda binnen het landelijke silhouet van de woning meeontworpen of vormt naast de woning een besloten plek tussen grote openslaande luiken. De ‘voortuin’ vormt, in combinatie met de symmetrische kopgevel, de pronkzijde van het kavel naar de Plasweg. De pronkgevels zijn ten opzichte van het dakvlak terugliggend ontworpen wat subtiel de aandacht vestigt op de dakvorm.

Hoekaccenten aan de Toernooiweg
Op de hoeken van de Toernooiweg zijn hogere woningen ontworpen. Door de afwijkende hoogte ontstaat een waardige beëindiging van de meer formele opzet van de Toernooiweg. De vormentaal is gelijk aan de overige woning en er is bewust gekozen van een asymmetrische, dubbele kap. De gekozen kap vormt hiermee het gewenste hoogte accent en sluit tegelijkertijd aan op de kleinschaligheid van het plan.


Materiaalgebruik, individuele uitstraling en duurzaamheid
Het materiaalgebruik is hoofdzakelijk keramisch aangevuld met accenten van hout en zink. Door variatie in het gekozen materiaalgebruik van de verschillende woningtypes ontstaat naast een gevarieerd beeld in de wijk ook een unieke woning voor elke bewoner.

Fase : Ontwerpfase
Lokatie : Toernooiweg 29-37 Waddinxveen
Opdrachtgever : Witkamp Bouwgroep B.V.

laatste nieuws
 

1 maart 2012
SamenBouwen in Bodegraven CPO project

U heeft vast wel eens gedacht: zou ik niet mijn eigen woning kunnen bouwen? TOBA architecten & ingenieurs biedt u de SamBo-mZou u willen weten wat de mogelijkheden zijn om in een groep, samen, uw eigen woning te bouwen op Weideveld in Bodegraven?
lees meer...