TOBA architecten en ingenieurs
Print E-mail
[a]   [reset]   [A]

werkwijze

Als u overweegt te gaan bouwen, al is uw gedachte nog zo pril, is de eerste stap het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek met TOBA. Wij luisteren graag naar uw bouwwensen en kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Bouwen of verbouwen is in de meeste gevallen een veelomvattend, ingrijpend en kostbaar project. Het is dus aan te bevelen om hier goed geïnformeerd aan te beginnen. Dan komt u niet voor verrassingen te staan. Een bouw- of verbouwproject begint bij ons met een vrijblijvend gesprek.

overleg op de bouwplaats

Elke opdracht begint met een ontwerpende analyse van de randvoorwaarden zoals het programma van eisen, de locatie en de maatschappelijke context. Zo garanderen we een architectonisch concept dat voortkomt uit de opgave. In de architectuur kan er vervolgens alleen een optimaal ontwerp ontstaan indien de opdrachtgever en ontwerper elkaar aanvoelen, stimuleren, kritisch bevragen en elkaar de ruimte bieden om specifieke onderdelen te onderzoeken.

Als eenmaal de eerste schetsen, op papier of in maquettevorm, met de opdrachtgever zijn besproken en het tijd is voor meer definitieve vormen van het plan dan worden de projecten uitgewerkt met behulp van Computer Aided Design Software. Ook voor het maken van animaties en visualisaties maakt TOBA gebruik van de computer.

Zodra er zicht is op het verkrijgen van de benodigde vergunningen werken wij het Definitief Ontwerp uit tot bouwkundige (werk-)tekeningen, schakelen in overleg met u de constructie- en installatie-adviseurs in en selecteren met u de aannemer(s).

Een geslaagd gebouw is altijd het resultaat van een goede samenwerking met de opdrachtgever. De keuzes die zich aandienen worden getoetst aan de wensen van opdrachtgever en gebruiker en aan het programma van eisen en het budget. In dit proces is TOBA een professionele partner die haar ervaring en kennis van de hedendaagse bouwwereld combineert met intuïtie en passie.

laatste nieuws
 

1 maart 2012
SamenBouwen in Bodegraven CPO project

U heeft vast wel eens gedacht: zou ik niet mijn eigen woning kunnen bouwen? TOBA architecten & ingenieurs biedt u de SamBo-mZou u willen weten wat de mogelijkheden zijn om in een groep, samen, uw eigen woning te bouwen op Weideveld in Bodegraven?
lees meer...