Onze missie
Het is onze missie om inspirerende leefomgevingen haalbaar te maken voor onze opdrachtgevers. Wij vertalen jouw dromen en ambities naar uitvoerbare ontwerpen en begeleiden het volledige bouwtraject om ervoor te zorgen dat jouw ideale woon-, werk-, zorg-, winkel- of recreëeromgeving wordt gerealiseerd.
Hoe? Allereerst door het begrijpen van de aanleiding achter de vraag van de opdrachtgever. Met nieuwsgierigheid en open vizier achterhalen wij in een ontwerpproces de werkelijke wens en geven hiermee de opgave vorm. Hierbij zijn randvoorwaarden en beperkingen vanuit eisen of de locatie juist een stimulans voor onze creativiteit. Beperkingen dagen uit tot bijzondere oplossingen en dat maakt elk gebouw voor ons uniek.
Tegelijkertijd willen wij samenwerken en sparren met gelijkgestemden. Dat kunnen klanten zijn, maar ook partners. Onze integrale dienstverlening is ingesteld op een samenwerking met complementaire partijen vanuit verschillende vakgebieden. Door gebruik te maken van elkaars expertise komen we tot een optimale en integrale oplossing voor ieder huisvestingsvraagstuk.
Onze visie
Hoe we omgaan met de schaarse ruimte is een van de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren. De vraag is hoe we efficiënter gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte. Dat betekent overigens niet dat we altijd de hoogte in moeten bouwen, wel dat we moeten zorgen voor verbindingen op architectonische en op landschappelijk vlak. En dat we waar mogelijk functies combineren en integreren om een gebied aantrekkelijk te maken.
Tegelijkertijd blijft het een continue opgave om nieuw leven te geven aan verouderd vastgoed. Dit hebben we de afgelopen jaren al vaak met succes gedaan en ook voor de komende jaren blijft dit een prachtige opgave. Hierbij is de uitdaging voornamelijk om binnen de mogelijkheden van locatie en gebouw het verouderde vastgoed te verduurzamen en flexibel maken. We willen de identiteit behouden terwijl we het vastgoed toekomstbestendig maken en klaar voor nieuw gebruik.
Waar mogelijk kijken wij verder dan de standaard eengezinswoning met tuin. We onderzoeken de mogelijkheden om verschillende woningtypen en verschillende doelgroepen te combineren en kijken daarbij kritisch naar de overgang tussen privé, gemeenschappelijke en publieke ruimte. Door daarbij ook na te denken over integratie van functies als infrastructuur en de bebouwde omgeving ontstaan er kansen om stedelijke versnippering en verdichting op te lossen.
Naast duurzaam ruimtegebruik is de transitie naar duurzame energie reeds ingezet en daarom streven wij voor de lange termijn naar circulaire architectuur. Ons ideale gebouw is afgestemd op gebruik en toekomstig gebruik en daarmee flexibel. Ook is het gebouw energieleverend, zuivert het water en lucht en produceert het geen afval maar is het juist een bouwdepot van bouwmaterialen voor de toekomst. Uiteindelijk moet elk gebouw een duurzame oplossing zijn die naast een lage CO2-voetafdruk langdurig blijft passen bij wisselende functionaliteiten.